PRESSEMEDDELELSE september 2018

SAM foreningen har afholdt en velbesøgt ekstraordinær general forsamling. (SAM står for sociale, aktiviteter og motion for udsatte i Randers og har 2000 Facebook medlemmer)

På dagsordenen var der suppleringsvalg til bestyrelsen og forelæggelse af forslag til rammeaftale med kommunen.

Forsamlingen forkastede enstemmigt (to undlod at stemme) forslaget til en rammeaftale med kommunen, og pålagde den nye bestyrelse at udarbejde forslag til en ny aftale med udgangspunkt i den gamle aftale.

Der blev valgt 4 yderligere medlemmer til foreningen:

Inger Frandsen, Den blå Paraply,

Gitte Kromann Schmidt, Nord byen og Hjemmeside administrator.

Karina Rasmussen, Slotsgården Kirkens Korshær.

Og Henrik Hald, Socialrådgiver og tidl. fællestillidsrepræsentant, Randers kommune.

Ved en efterfølgende konstituering ønskede formanden, Poul Andersen, at træde et skridt tilbage, og blev valgt som ny næstformand.

Som ny formand blev Henrik Hald valgt.

Poul Andersen udtaler:” Jeg er utrolig glad ved at vi nu får en rutineret forhandler som formand, og en person med et mangeårigt kendskab til arbejdet i Kommunen indenfor udsatte området.

Der er mere end nogensinde brug for SAM foreningens arbejde blandt udsatte i Randers”

Som ny kasserer blev Tina Rewaldt Drachmann valgt.

Bestyrelsen ser frem til et godt, positivt og konstruktivt samarbejde med Randers kommune, som vil være til gavn for de udsatte i kommunen.

PRESSEMEDDELELSE 20-4-15

SAM Festival for socialt udsatte afholdes for 3. gang

SAM Festivalen – en musik- og aktivitetsfestival for socialt udsatte – løber af stablen fredag d. 8. maj kl. 10.00-16.00 i Tøjhushaven. Bag festivalen står SAM Foreningen, der arrangerer sociale aktiviteter og motion for udsatte i Randers.

SAM festivalen afholdes i år for 3. gang. De tidligere år har været en stor succes med 600 besøgende og over 50 frivillige.

Dagen igennem vil der være turneringer i bl.a. fodbold, petanque, høvdingebold og skydning og i festivalpladsens store telt leveres musikken af Løvetand Band, Henrik Bolding, Rio Grande og CC Band. SAM Foreningen har i år besluttet at fokusere på det lokale musikliv i Randers og omegn i stedet for tidligere hovednavne som Sweethearts og Sussi & Leo.

De udsatte glæder sig hele året

Den festlige dag skydes i gang med en velkomsttale af Kasper Fuhr, formand for Socialudvalget i Randers Kommune. Lige som sidste år fører konferencier Mugge deltagerne igennem dagen med masser af humor og energi. Som noget nyt i år er der tilføjet et musiktelt for festivallens unge deltagere. Her er der ikke noget program, men hyggelig loungestemning. De unge bestemmer selv formen og kan spille spontane koncerter fra teltets scene.

Koordinator for SAM Foreningen Rita W. Hornbæk udtaler, ”SAM Festivalen er kommet for at blive. Det er et stort ønske fra de socialt udsatte at have en dag, hvor de kan være sammen på en anderledes måde og finde nye venskaber. De hygger sig med musik, aktiviteter og oplevelser, som de kan dele i årets løb. I de daglige aktiviteter i SAM Foreningen, hører jeg masser af historier fra sidste års festival og får masser af forslag til festivalens program. Deltagerne glæder sig hele året til at samles i Tøjhushaven endnu engang”.

Unik festival

SAM Foreningen har i år inviteret IDVI – Idrætsorganisationen Dansk Væresteds Idræt. De deltager med 100-150 udsatte fra væresteder rundt i Danmark, og de vil samtidig stå for aktiviteterne høvdingebold og fodbold. SAM Foreningen ønsker at gøre den unikke SAM Festival mere kendt uden for Randers grænser. ”Vi er glade for at kunne invitere udenbys gæster med til SAM Festivalen i år. Vi er stolte af det, vi har skabt, og glæder os til at vise, hvad vi kan i Randers”, fortæller Rita W. Hornbæk.

Hovedsponsorerne for SAM Festival 2015 er Café Pitstop Randers, Randers Kommune og SIND Randers Lokalforening. Maden laves af kokkeelever fra Tradium Randers.

SAM Foreningen står for Sociale Aktiviteter og Motion. Foreningen arrangerer ugentlige aktiviteter og samvær for socialt udsatte i Randers Kommune. Foreningens medlemmer fx kan gå til svømning, ridning, fodbold, skak og bowling eller tage med på udflugter, deltage i førstehjælpskurser og meget mere.

For yderligere oplysninger kontakt:

Rita Wohlfeld koordinator for SAM Foreningen og Foreningen Følgesvend

Tlf.: 5197 9891

Yderligere information samt billeder fra SAM Festival 2012 og 2014 kan findes på: www.sam-foreningen.dk